Examentraining

De examentraining wordt aangeboden in de voorjaarsvakantie en in de meivakantie. De trainingen worden aangeboden voor alle vakken op VMBO/HAVO/VWO niveau. Leerlingen trainen één vak en alle stof wordt herhaald tijdens de examentraining. Afhankelijk van de behoefte van de leerlingen zal het ene onderwerp meer aandacht krijgen dan het andere onderwerp. In de carnavalsvakantie is het mogelijk een training te volgen van 15 t/m 17 februari 2018 van 9:00-13:30. In de meivakantie biedt Stichting Studo twee trainingsmomenten aan: van 28 t/m 30 april en van 4 t/m 6 mei 2018 van 9:00-17:30.

 • Meivakantie

 • 259
  •  28 t/m 30 april en 4 t/m 6 mei

  • 9:00-17:30

  • 3 dagen

 • Voorjaarsvakantie

 • 229
  • 15 t/m 17 februari

  • 9:00-13:30

  • 3 dagen

Coördinator

Mijn naam is Yorke Cornelissen en ik ben de examen coördinator van Stichting Studo. Ik ben bezig met de lerarenopleiding Wiskunde en ben naast het werk voor Stichting Studo veel actief in het onderwijs. Het is mijn taak om de gehele examentrainingen in goede banen te leiden en te zorgen voor de beste begeleiding die de leerlingen nodig hebben ter voorbereiding op het examen. Ik ben als coördinator, tevens de contactpersoon voor alle vragen en aanmeldingen betreffende de examentraining en zal aanwezig zijn tijdens de examentraining. Mochten er vragen of problemen zijn die niet opgelost kunnen worden met de begeleider, dan kan de leerling bij mij terecht.

Naast examen coördinator ben ik ook de coördinator van de huiswerkbegeleiding op het Kandinsky College in Molenhoek. Ik probeer mijn ervaringen op school en stage te gebruiken om mijn taak als coördinator zo goed mogelijk uit te voeren. In 2015 ben ik begonnen als huiswerkbegeleider op het Kandinsky College en ik zag het na twee jaar huiswerkbegeleiding geven als mooie uitdaging om de verantwoordelijkheid te krijgen over alle zaken op het Kandinsky College. Naast de verschillende stages die ik tijdens mijn opleiding doorlopen heb, geef ik al een aantal jaar met veel plezier bijles aan leerlingen van verschillende niveaus en leeftijden.

Yorke_pass

Yorke Cornelissen

Coördinator Examentraining

De Begeleiding

​De kwaliteit van onze stichting is grotendeels afhankelijk van de studenten die wij aannemen. Daarom gelden hier strenge criteria voor. Studo ontvangt een overvloed aan aanmeldingen van studenten, zodat we een ruime keuze en daarmee de mogelijkheden tot selectie van de beste studenten hebben. Studo maakt uitsluitend gebruik van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen of van de lerarenopleiding. Er gelden verschillende criteria voor het aannemen van begeleiders voor examentraining. Zo moet een begeleider minimaal een 8 gemiddeld op de eindlijst VWO hebben behaald voor het vak waarin hij/zij examentraining wil geven en vindt er altijd een sollicitatiegesprek plaats waarin de student ons moet overtuigen dat hij/zij geschikt is voor het geven de examentrainingen. Onze studenten hebben vakinhoudelijke kennis, didactische vaardigheden, staan dicht bij de leerling, en zijn gemotiveerd en geïnteresseerd in het vak waarin ze bijles geven. Vaak geeft de student bijles in een vak dat hij/zij zelf ook studeert aan de universiteit, of een studie die goed aansluit bij het betreffende vak.

Locatie

Stichting Studo maakt gebruik van haar locatie op de Archipelstraat 292 in Nijmegen voor de examentrainingen. Bij veel aanmeldingen gaan wij nog op zoek naar een andere locatie in Nijmegen. U ontvangt tijdig de informatie over de locatie en andere zaken.