Kandinsky College

Sinds november 2014 geeft Stichting Studo huiswerkbegeleiding op het Kandinsky College (locatie Molenhoek). Deze school staat bekend als de meest sportactieve school van Nederland.

De huiswerkbegeleiding richt zich op een kleine groep leerlingen binnen de school die moeite hebben met zelfstandig werken of die ongestructureerd te werk gaan. Daarnaast kan de leerling ook vakinhoudelijk bijgeschoold worden tijdens de huiswerkbegeleiding. Op deze manier wordt er samen gewerkt aan het ophalen van onvoldoendes of aan andere doelstellingen.

Elke leerling staat onder toezicht van een persoonlijke Studo-mentor. Deze mentor houdt de mentorleerling in de gaten en houdt na elke toetsweek bij hoe de leerlingen er gemiddeld voor staan. Tijdens mentorgesprekken worden doelstellingen afgesproken en geëvalueerd. In de mentorgesprekken wordt er in kaart gebracht wat er beter kan en waar de leerling nog aan moet werken. Dit is bijvoorbeeld het ophalen van slechte cijfers of het werken aan de studievaardigheden (vooruit plannen, hoofd- en bijzaken onderscheiden, samenvatten, woordjes leren etc.).
Tijdens de huiswerkbegeleiding besteden onze begeleiders ook aandacht aan het inplannen van het huiswerk voor de hele week. Dit vooruit plannen van proefwerken en andere opdrachten zorgt ervoor dat de leerling zelf moet inschatten hoelang hij of zij hierover denkt te doen. Bovendien controleren en overhoren onze begeleiders het gemaakte werk, zodat de leerling feedback krijgt op zijn of haar leerproces. Bij Studo vinden wij het ook belangrijk dat de ouders regelmatig op de hoogte worden gehouden van de voortgang van de leerling. Op deze manier zijn wij in staat de leerlingen van het Kandinsky College in Molenhoek zo goed als mogelijk te ondersteunen bij de studievoortgang.

De huiswerkbegeleiding op het Kandinsky College is iedere dinsdag van 14.30u tot 16.30u. Voor leerlingen die op dinsdag tot 15.30u les hebben, is er een extra dag ingericht. Voor meer informatie hierover en/of de begeleiding, neem gerust contact op met de locatiecoördinator Yorke Cornelissen of met de hoofdcoördinator Gisella Emkow

Coördinator

Contact

Mw. D. Rietman

Singel 124, 6584 BK Molenhoek

d.rietman@studo.nl

024-3010035 (werkdagen 17:00-19:00)

06-25312555

Mijn naam is Yorke Cornelissen en ik ben de coördinator van de huiswerkbegeleiding op het Kandinsky College in Molenhoek. Ik ben bezig met de lerarenopleiding Wiskunde en ben naast het werk voor Stichting Studo veel actief in het onderwijs. Ik probeer mijn ervaringen op school en stage te gebruiken om mijn taak als locatiecoördinator zo goed mogelijk uit te voeren. In 2015 ben ik begonnen als huiswerkbegeleider op het Kandinsky College en ik zag het na twee jaar huiswerkbegeleiding geven als mooie uitdaging om de verantwoordelijkheid te krijgen over alle zaken op het Kandinsky College. Naast de verschillende stages die ik tijdens mijn opleiding doorlopen heb, geef ik al een aantal jaar met veel plezier bijles aan leerlingen van verschillende niveaus en leeftijden.

Naast locatiecoördinator ben ik ook de examencoördinator van Stichting Studo. Het is mijn taak om de gehele examentrainingen in goede banen te leiden en te zorgen voor de beste begeleiding die de leerlingen nodig hebben ter voorbereiding op het examen.

.