Huiswerkbegeleiding op Merletcollege

Sinds april 2012 verzorgt Studo huiswerkbegeleiding op het Merletcollege in Cuijk. De huiswerkbegeleiding vindt iedere dag plaats (maandag t/m vrijdag) van 15:30 tot 17:30. Wij begeleiden de leerlingen van het Merletcollege met het maken van hun huiswerk en leren de leerlingen hoe ze structuur kunnen aanbrengen in het leren. Daarnaast bieden wij ook hulp bij het aanleren van verschillende studievaardigheden zoals bijvoorbeeld samenvatten en plannen. Ons doel is dat de leerlingen uiteindelijk zelfstandig hun huiswerk kunnen maken, weten hoe ze moeten leren voor bepaalde vakken en in staat zijn om zelfstandig planningen te maken. Bij de huiswerkbegeleiding krijgen de leerlingen de mogelijkheid om in een rustige omgeving geconcentreerd te werken onder het toezicht van onze begeleiders. Wij hebben altijd minimaal twee lokalen beschikbaar. De lokalen bieden leerlingen veel individuele ruimte, zodat zij zonder afleiding met hun werk bezig kunnen zijn. Ook kunnen de leerlingen met een laptop werken, voor bijvoorbeeld het maken van samenvattingen, het werken aan projecten of het leren van SO’s en proefwerken.

Alle leerlingen die huiswerkbegeleiding bij ons volgen krijgen ook een Studo-mentor toegewezen. De Studo-mentor is nauw betrokken bij de voortgang van de leerling en heeft regelmatig een gesprek met de leerling om de voortgang te bespreken. De dagelijkse voortgang wordt bijgehouden in ons leerlingvolgsysteem, u ontvangt hiervan een inlog zodat u alles goed kunt bijhouden. De locatiecoördinator van deze locatie is Nathalie van de Sande, zij zorgt ervoor dat de dagelijkse begeleiding soepel verloopt. Bij de locatiecoördinator kunt u altijd terecht met vragen en opmerkingen over de begeleiding van uw zoon of dochter. Dit alles met als doel om de begeleiding van uw zoon of dochter zo optimaal mogelijk te maken.

Bijles op het Merletcollege

Naast huiswerkbegeleiding behoort bijles ook tot de mogelijkheden. Tijdens een bijles werk je één-op-één met een begeleider aan een specifiek vak. Aan alles wat jij nodig hebt voor dit vak, kan gewerkt worden. Je kunt vragen stellen, samen oefenen of extra uitleg krijgen. Onze ervaring is dat je in een korte tijd, veel kunt bereiken. Zowel structurele als incidentele bijlessen behoren tot de mogelijkheden.

Vestigingscoördinator

Mijn naam is Lotte Ouweltjes en ik ben 28 jaar. Ik heb jarenlang ervaring als huiswerkbegeleider en vestigingscoördinator en ben als afgestuurd bestuurskundige goed in staat begeleiding voor uw kind te organiseren. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich gehoord voelt en in een fijne, vertrouwde omgeving aan de slag kan gaan. Mijn collega Daniek Rietman verzorgt de intakes op het Merletcollege en vertelt u graag meer over alle mogelijkheden.

Wilt u graag meer informatie? Neem gerust telefonisch contact op via de telefoon of via e-mail. Wij kunnen dan een kennismakingsgesprek inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Katwijkseweg 2, 5431RX Cuijk

Nathalie van de Sanden

merletcollege@hwb.bijlesnetwerk.nl

06-45668227

Assistent-vestigingscoördinator (intakes & begeleiding): Daniek Rietman

daniek.rietman@hwb.bijlesnetwerk.nl

06-13057615

Vestigingscoördinator (algemene vragen): Lotte Ouweltjes

lotte.ouweltjes@hwb.bijlesnetwerk.nl

06-13623432

.