Huiswerkbegeleiding Nijmegen

Per 1 januari is de organisatie van de huiswerkbegeleiding in handen van Bijlesnetwerk.

Aan de Archipelstraat 292 te Nijmegen vindt u het studiecentrum van de hoofdlocatie van Studo en Bijlesnetwerk. Leerlingen kunnen op deze locatie elke dag terecht van 15:00-17:00 uur, 16:00-18:00 uur, 17:00-19:00 uur, of van 18:00-20:00 uur voor huiswerkbegeleiding. De centrale ligging van deze locatie in Nijmegen zorgt ervoor dat de leerlingen snel op de huiswerkbegeleiding kunnen zijn wanneer ze uit school komen. De dynamiek van de locatie wordt versterkt doordat leerlingen van alle scholen uit heel Nijmegen kennis met elkaar maken op de Archipelstraat. De begeleiding vindt plaats in kleine groepen met maximaal 8 leerlingen per huiswerkbegeleider en in een vertrouwde omgeving waar effectief gewerkt kan worden. Het team bestaat uit hoog opgeleide studenten die affiniteit hebben met het geven van huiswerkbegeleiding en samen ondersteuning bieden in elk mogelijk vak dat op middelbare scholen wordt aangeboden. De leerlingen worden gekoppeld aan een persoonlijke begeleider die de leerling ondersteund bij de studiegerelateerde knelpunten. Bovendien is deze locatie – in tegenstelling tot onze andere locaties – specifiek ingericht op het geven van huiswerkbegeleiding, waardoor een stimulerende leeromgeving aangeboden wordt, zodat wij elke leerling persoonlijk en efficiënt vooruit kunnen helpen met zijn of haar studie.

De Archipelstraat is tevens de locatie waar alle coördinatoren, studiebegeleiders en het bestuur samenkomen voor informatieavonden, vergaderingen en andere zaken. Hiermee vormt de Archipelstraat in Nijmegen het kloppend hart van Studo en Bijlesnetwerk.

Contact

Fenna Smid

Archipelstraat 292, 6524LR Nijmegen

f.smid@hwb.bijlesnetwerk.nl

06-13398692 (ma-do 09.30-18.00)

Coördinator Fenna Smid

Mijn naam is Fenna Smid, 27 jaar en afgestudeerd in 2014 als orthopedagoog. Na mijn afstuderen ben ik als huiswerkbegeleider en orthopedagoog aan de slag gegaan bij Bijlesnetwerk. Door de jaren heen heb ik op veel verschillende locaties gewerkt. Vanaf januari 2019 ben ik de coördinator op de Archipelstraat. Door mijn opleiding en ervaring heb ik een goed beeld van de moeilijkheden waar leerlingen tegenaan kunnen lopen. Ik probeer samen met de leerling en andere begeleiders oplossingen te zoeken door de sterke eigenschappen van de leerling meer in te zetten. Zo leren ze niet alleen studievaardigheden aan, maar leren ze zichzelf ook wat beter kennen. Op deze manier helpen we leerlingen niet alleen bij het halen van hun middelbare school diploma, maar leren we hen vaardigheden waar ze heel hun leven profijt van kunnen hebben. Hierbij geven de leerling verantwoordelijkheid en ondersteunen wij waar nodig. Op onze locatie is er een veilige sfeer zodat leerlingen vragen durven te stellen, zichzelf kunnen zijn en verder kunnen ontwikkelen en groeien.

.