We zijn weer begonnen!

Groepsfoto examentraining voor start Studo

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Het schooljaar 2015-2016 is weer van start gegaan. Ook Stichting Studo is vanaf 31 augustus weer geopend. Het afgelopen jaar hebben onze leerlingen, samen met onze begeleiders, hard gewerkt aan het verbeteren van de manier van studeren en plannen. Wij hebben rapportcijfers zien stijgen en mogen zelfs al onze eindexamenleerlingen feliciteren met het behalen van hun eindexamen! Daarnaast is studo begonnen met het geven van huiswerkbegeleiding op twee nieuwe locaties – het Kandinsky college in Molenhoek en Stichting Islamitische Moskee in Nijmegen – en hebben wij meer leerlingen dan ooit mogen ondersteunen in de huiswerkbegeleiding. Ook dit jaar starten we met een record aantal leerlingen.

De rol van de mentor

Voor het komende schooljaar hebben we grote plannen voor de huiswerkbegeleiding. Zo zullen onze huiswerkbegeleiders komend jaar nog dieper in hun rol als mentor duiken; ze gaan meer tijd besteden aan het aanpakken van achterliggende vaardigheden en ze worden nóg meer betrokken bij de voorbereidingen op toetsen. Met deze verbeteringen willen we onze leerlingen vanaf het begin van het schooljaar nóg beter ondersteunen, zodat de eerste toetsweek met goede cijfers en een goed gevoel doorkomt; ieder jaar merken wij namelijk dat veel leerlingen door een teleurstellende eerste toetsweek een lastig jaar tegemoet gaan.

Een goed begin is het halve werk

Het risico op achteruitgang in cijfers is het grootst aan het begin van het schooljaar. Leerlingen hebben moeite om uit de vakantiesfeer te komen en kunnen niet meer corrigeren voor de hiaten in kennis die zijn ontstaan gedurende het reces. Hierdoor ontstaat een achterstand die later in het jaar moeilijk in te halen is. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het jaar goed te beginnen. Veel leerlingen hebben vooral gedurende de eerste maanden van het schooljaar het meest baat bij een gecontroleerde afbouw van de begeleiding om geleidelijk de stap te maken naar het zelfstandig werken. De begeleiders van Studo kunnen hierbij helpen. Dit is vooral van belang voor de werkhouding op langere termijn. Zo kunt er ook voor kiezen om de begeleiding tot de eerste proefwerkweek te laten lopen, zodat er controle is op de eerste resultaten.

Vanaf 31 augustus zullen we weer van start gaan met de huiswerkbegeleiding en bijles. De tarieven zijn ongewijzigd.