5 redenen om bijles te gaan geven

5 redenen om bijles te gaan geven

Ben je net begonnen aan een nieuwe studie en op zoek naar iets om daarnaast te doen? Of ben je al langer bezig en vraag je je af wat je allemaal kan met je ervaring en kennis? Misschien is bijles geven dan wel wat voor jou! Steeds meer studenten doen het, en dat is natuurlijk niet voor niets. Daarom hier vijf redenen om je nu aan te melden als bijlesdocent!

  1. Je gaat je eigen vak beter begrijpen…

Misschien klinkt dit wat tegenstrijdig (je bent toch juist bezig om je leerling het vak beter te laten begrijpen?), maar eigenlijk is het heel logisch. Door op een andere manier naar de stof te kijken, namelijk vanuit het perspectief van de leraar, krijg je ongetwijfeld nieuwe inzichten. Zeker als je tijdens je eigen studie nieuwe relevante kennis opdoet, zal je zien dat je de middelbare schoolstof ineens heel anders kan benaderen. En dat kan hartstikke leerzaam zijn!

  1. …en je leert tegelijkertijd een nieuw vak

Namelijk: het vak van docent zijn. Dat dat echt nog niet zo makkelijk is, daar kom je snel genoeg achter. Want ja, je kan het zelf allemaal nog zo goed snappen, maar hoe krijg je dat nu over op de leerling? Zeker met jongere leerlingen, die vaak hele andere prioriteiten hebben dan huiswerk maken, kan dat best een uitdaging zijn. Gelukkig biedt Studo alle nieuwe bijlesdocenten eerst een trainingsavond aan, waardoor je niet geheel onbeslagen ten ijs komt. En je zal zien dat je gaandeweg steeds handiger wordt in aanvoelen wat een leerling wel of niet helpt. Dat brengt ons meteen bij het derde punt.

  1. Het geeft voldoening

Stel je voor: het is je gelukt om een goede uitleg te geven en je ziet het kwartje bij de leerling vallen. Wat een voldoening geeft dat! Zeker als daarmee ook het zelfvertrouwen en de cijfers van de leerling groeien krijg je echt het gevoel iets nuttigs bij te dragen. Dat gevoel krijg je toch minder als je de hele dag boodschappen scant achter de kassa of telefoontjes aanneemt in een callcenter.

  1. Het is flexibel in te vullen

Nog een voordeel boven andere populaire bijbaantjes: je kan zelf je eigen uren inplannen. Jij bepaalt hoeveel leerlingen je aan wil nemen en maakt zelf afspraken met de leerling over waar en wanneer de bijles plaatsvindt. Als je geluk hebt en het handig aanpakt kan je dit dus bijna naadloos combineren met je studie. Geen gedoe met vrij vragen of strenge roosters; zo lang je zorgt dat iedere leerling zijn wekelijkse uren bijles krijgt op een normaal tijdstip, zit je goed.

  1. Je verdient er een leuk extraatje mee

En last, but definitely not least: het brengt geld in het laatje! De studiefinanciering wordt er niet vriendelijker op, en als je niet wil kiezen voor ‘maximaal lenen is maximaal leven’ (met als gevolg een ton schuld bij je afstuderen waardoor je geen huis kan kopen en in een kartonnen doos onder de Waalbrug moet wonen) is een bijbaantje geen gek idee. En doordat je zelf invloed hebt op het aantal leerlingen dat je aanneemt, kan je je inkomsten redelijk goed controleren. Precies genoeg voor dat beetje maand dat altijd overblijft aan het einde van je geld.

 

Kortom, er zijn genoeg redenen om bijles te gaan geven naast je studie! Ben je nou overtuigd, of heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar info@studo.nl. Wie weet tot snel!

Tags: