Huiswerkbegeleiding op Dominicus College

Stichting Studo werkt ook samen met het Dominicus College, van maandag tot en met vrijdag is er huiswerkbegeleiding van 14.30 tot 17.00. Wij begeleiden de leerlingen van het Dominicus College bij het maken van hun huiswerk en het aanbrengen van structuur in het leren. In B.101, het vaste lokaal van Studo, krijgen leerlingen de mogelijkheid om in een rustige omgeving geconcentreerd te werken onder het toezicht van onze begeleiders. Het grote lokaal is voor de begeleiders erg overzichtelijk, waardoor zij snel in staat zijn de leerlingen te helpen met vragen of problemen. De grootte biedt leerlingen veel individuele ruimte, zodat zij zonder afleiding met hun werk bezig kunnen zijn. Ook kunnen de leerlingen achter de computer, voor bijvoorbeeld het maken van samenvattingen, het werken aan projecten of het leren van SO’s en proefwerken. Op het Dominicus College krijgt iedere leerling een eigen Studo-mentor. Dit zorgt ervoor dat de persoonlijke begeleiding van deze leerlingen nóg intensiever wordt. Daarnaast houdt Stichting Studo voortdurend contact met de coördinator leerlingbegeleiding van het Dominicus College: Jeanette Buijs. Hierdoor kunnen de begeleiders van Studo snel op de hoogte gesteld worden als een leerling extra begeleiding nodig heeft. Ook hebben wij contact met de docenten van de ondersteuningsklas.

Contact

Mw. N. van de Sanden

Energieweg 93, 6541 CZ Nijmegen

n.vandesanden@studo.nl

024-3010035 (werkdagen 15:00-20:00)

06-45668227

Coördinator

Mijn naam is Marjolein Huijskes. Sinds september 2015 werk ik voor Studo als mentor en huiswerkbegeleider. Ik begon op het Dominicus College maar sinds januari 2016 ben ik ook werkzaam op het Merletcollege. Naast mijn werkzaamheden bij Stichting Studo studeer ik om docent Geschiedenis te worden en werk ik als vrijwilliger bij museum het Valkhof in Nijmegen. In september 2016 heb ik de functie van coördinator overgenomen van mijn voorgangers. Ik ben dan ook zelf regelmatig bij de huiswerkbegeleidingslessen op het Dominicus en het Merlet te vinden.

Door de stages die ik de afgelopen jaren heb gelopen heb ik veel ervaring met het onderwijs op de middelbare school. Het onderwijs is er naar mijn mening voor om kinderen algemene kennis bij te brengen, hen sociale vaardigheden te leren en om hen persoonlijk te laten groeien. Het is een voorbereiding voor hun leven in de maatschappij. Soms hebben kinderen een beetje hulp nodig, dan komen wij om de hoek kijken. Naast het helpen met inhoudelijke vragen over leerstof leren wij kinderen bij Stichting Studo ook studievaardigheden aan. Hoe moet je plannen en hoe kun je voor verschillende vakken het beste leren. Juist deze vragen staan tijdens onze huiswerkbegeleiding centraal.

.