Kandinsky College

Sinds november 2014 geeft Stichting Studo ook huiswerkbegeleiding op het Kandinsky College (locatie Molenhoek). Deze school staat bekend als de meest sportactieve school van Nederland. Elke dinsdag en donderdag vanaf 14.30 tot 16:30 wordt er in de lokalen 1.3 t/m 1.6 begeleiding gegeven.

De huiswerkbegeleiding richt zich op een kleine groep leerlingen binnen de school die moeite hebben met zelfstandig werken of die ongestructureerd te werk gaan. Daarnaast kan de leerling ook vakinhoudelijk bijgeschoold worden tijdens de huiswerkbegeleiding. Op deze manier wordt er samen gewerkt aan het ophalen van onvoldoendes of aan andere doelstellingen.

Elke leerling staat bovendien onder toezicht van een persoonlijke Studomentor. Deze mentor houdt om de vier weken een evaluatiegesprek met de leerling. Tijdens dit gesprek worden doelstellingen afgesproken en geëvalueerd. Daarnaast wordt er een probleemlijst gemaakt, om in kaart te brengen wat er beter kan en waar de leerling nog aan moet werken. Dit is bijvoorbeeld het ophalen van slechte cijfers of het werken aan de studievaardigheden (vooruit plannen, hoofd- en bijzaken onderscheiden, samenvatten, woordjes leren).

Tijdens de huiswerkbegeleiding besteden onze begeleiders ook aandacht aan het inplannen van het huiswerk voor de hele week. Dit vooruit plannen van proefwerken en andere opdrachten zorgt ervoor dat de leerling zelf moet inschatten hoelang hij of zij hierover denkt te doen. Bovendien controleren en overhoren onze begeleiders het gemaakte werk, zodat de leerling feedback krijgt op zijn leerproces.  Bij Studo vinden wij het ook belangrijk dat de ouders en de mentor van school regelmatig op de hoogte worden gehouden van de voortgang van de leerling. Zo zijn wij in staat de leerlingen van het Kandinsky College in Molenhoek op de best mogelijke manier te ondersteunen bij zijn studievoortgang.

Coördinator

Contact

Mw. G. Emkow

Singel 124, 6584 BK Molenhoek

g.emkow@studo.nl

024-3010035 (werkdagen 17:00-19:00)

06-47489110

Mijn naam is Gisella Emkow en ik ben de coördinator van de huiswerkbegeleiding op het Kandinsky College in Molenhoek.  Ik heb Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Inmiddels ben ik afgestuurd en zodoende orthopedagoog. Ik heb een grote passie voor mijn werk en daarmee voor het onderwijs. Al een behoorlijk aantal jaar geef ik, met veel plezier, bijles aan leerlingen van verschillende niveaus en leeftijden. Daarnaast werk ik in het basisonderwijs, en ik ben ook alweer enige tijd werkzaam voor Stichting Studo.

Een van die werkzaamheden is het coördineren van de huiswerkbegeleiding op het Kandinsky College in Molenhoek. Het Kandinsky College is een prettige locatie om te werken en heeft bovenal een ontzettend leuke doelgroep. Samen met mijn team leid ik de huiswerkbegeleiding in goede banen, zodat de leerlingen optimaal kunnen profiteren van de aangeboden hulp. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen het maximale uit hun eigen kwaliteiten kunnen halen.

Pasfoto van Mw G Emkow

.