Huiswerkbegeleiding op Merletcollege

Sinds april 2012 verzorgt Stichting Studo huiswerkbegeleiding op het Merletcollege in Cuijk. De huiswerkbegeleiding is er iedere dag (maandag t/m vrijdag) van 15:30 tot 17:30. Wij begeleiden de leerlingen van het Merletcollege met het maken van hun huiswerk en leren de leerlingen hoe ze structuur kunnen aanbrengen in het leren. Daarnaast bieden wij ook hulp bij het aanleren van verschillende studievaardigheden zoals bijvoorbeeld samenvatten en plannen. Ons doel is dat de leerlingen uiteindelijk zelfstandig hun huiswerk kunnen maken, weten hoe ze moeten leren voor bepaalde vakken en in staat zijn om zelfstandig planningen te maken.

Bij de huiswerkbegeleiding krijgen de leerlingen de mogelijkheid om in een rustige omgeving geconcentreerd te werken onder het toezicht van onze begeleiders. Wij hebben altijd minimaal twee lokalen beschikbaar. De lokalen bieden leerlingen veel individuele ruimte, zodat zij zonder afleiding met hun werk bezig kunnen zijn. Ook kunnen de leerlingen met een laptop werken, voor bijvoorbeeld het maken van samenvattingen, het werken aan projecten of het leren van SO’s en proefwerken.

Alle leerlingen die huiswerkbegeleiding bij ons volgen krijgen ook een Studo-mentor toegewezen. De Studo-mentor is nauw betrokken bij de voortgang van de leerling en heeft regelmatig contact met u als ouder. Bij de mentor kunt u altijd terecht met vragen en opmerkingen over de begeleiding van uw zoon of dochter. Dit alles met als doel om de begeleiding van uw zoon of dochter zo optimaal mogelijk te maken.

Coördinator

Contact

Mw. N. Van de Sanden

Katwijkseweg 2, 5431RX Cuijk

n.vandesanden@studo.nl

024-3010035 (werkdagen 15:00-20:00)

06-45668227

Mijn naam is Marjolein Huijskes. Sinds september 2015 werk ik voor Studo als mentor en huiswerkbegeleider. Ik begon op het Dominicus College maar sinds januari 2016 ben ik ook werkzaam op het Merlet College. Naast mijn werkzaamheden bij Stichting Studo studeer ik om docent Geschiedenis te worden en werk ik als vrijwilliger bij museum het Valkhof in Nijmegen. In september 2016 heb ik de functie van coördinator overgenomen van mijn voorgangers. Ik ben dan ook zelf regelmatig bij de huiswerkbegeleidingslessen op het Dominicus en het Merlet te vinden.

Door de stages die ik de afgelopen jaren heb gelopen heb ik veel ervaring met het onderwijs op de middelbare school. Het onderwijs is er naar mijn mening voor om kinderen algemene kennis bij te brengen, hen sociale vaardigheden te leren en om hen persoonlijk te laten groeien. Het is een voorbereiding voor hun leven in de maatschappij. Soms hebben kinderen een beetje hulp nodig, dan komen wij om de hoek kijken. Naast het helpen met inhoudelijke vragen over leerstof leren wij kinderen bij Stichting Studo ook studievaardigheden aan. Hoe moet je plannen en hoe kun je voor verschillende vakken het beste leren. Juist deze vragen staan tijdens onze huiswerkbegeleiding centraal.

.