Huiswerkbegeleiding Nijmegen

Aan de Archipelstraat 292 te Nijmegen vindt u het studiecentrum van de hoofdlocatie van Stichting Studo. Leerlingen kunnen op deze locatie elke dag terecht van 15:00-17:00 uur, 16:00-18:00 uur, 17:00-19:00 uur, of van 18:00-20:00 uur voor huiswerkbegeleiding. De centrale ligging van deze locatie in Nijmegen zorgt ervoor dat de leerlingen snel op de huiswerkbegeleiding kunnen zijn wanneer ze uit school komen. De dynamiek van de locatie wordt versterkt doordat leerlingen van alle scholen uit heel Nijmegen kennis met elkaar maken op de Archipelstraat. De begeleiding vindt plaats in kleine groepen met maximaal 8 leerlingen per huiswerkbegeleider en in een vertrouwde omgeving waar effectief gewerkt kan worden. Het team bestaat uit hoog opgeleide studenten die affiniteit hebben met het geven van huiswerkbegeleiding en samen ondersteuning bieden in elk mogelijk vak dat op middelbare scholen wordt aangeboden. De leerlingen worden gekoppeld aan een persoonlijke begeleider die de leerling ondersteund bij de studiegerelateerde knelpunten. Bovendien is deze locatie – in tegenstelling tot onze andere locaties – specifiek ingericht op het geven van huiswerkbegeleiding, waardoor een stimulerende leeromgeving aangeboden wordt, zodat wij elke leerling persoonlijk en efficiënt vooruit kunnen helpen met zijn of haar studie.

De Archipelstraat is tevens ook de locatie waar alle coördinatoren, studiebegeleiders en het bestuur samenkomen voor informatieavonden, vergaderingen en andere zaken. Hiermee vormt de Archipelstraat in Nijmegen het kloppend hart van Stichting Studo.

Contact

Dhr. Y. Cornelissen

Archipelstraat 292, 6524LR Nijmegen

examentraining@studo.nl

024-3010035 (werkdagen 15:00-20:00)

06-25312555

Coördinator

Mijn naam is Tessa Bal en ik ben 23 jaar oud. Momenteel ben ik vierdejaars Artificial Intelligence studente en zal dit schooljaar afstuderen. In 2014 ben ik begonnen als mentor en huiswerkbegeleider op de Archipelstraat. Dit heb ik altijd met heel veel plezier gedaan. Inmiddels ben ik dus goed op de hoogte van het reilen en zijlen binnen onze organisatie en heb ik ervoor gekozen om het stokje van mijn voorganger over te nemen als coördinator van de locatie Archipelstraat. Ik vind het heel belangrijk dat onze leerlingen de aandacht en het geduld krijgen die ze nodig hebben om van hun middelbareschooltijd een succes te maken. Binnen de huiswerkbegeleiding bieden we niet alleen hulp bij inhoudelijke vragen, studievaardigheden en planningen, maar ook een veilige omgeving waarbinnen een leerling zichzelf kan zijn en de rust kan vinden om aan de slag te gaan.

.