Studo – Wie wij zijn

Studo is een organisatie met als doel het ondersteunen van leerlingen die door hun schoolsituatie, thuissituatie of door andere oorzaken moeite hebben met hun studie.

Maatwerk icoon

Maatwerk

Studo levert maatwerk. Met onze verschillende diensten, ons gratis intakegesprek en onze unieke werkmethode zorgen wij ervoor dat elke leerling een persoonlijke aanpak krijgt.

Betaalbaar icon

Betaalbaar

Wij zijn een organisatie opgezet om studiebegeleiding toegankelijk te maken voor iedereen. U weet dus altijd zeker dat u de beste prijs/kwaliteit verhouding krijgt.

Volgsysteem icoon

Volgsysteem

Meten is weten. Wij volgen de cijfers van onze leerlingen actief, zodat we direct een plan van aanpak kunnen creëren zodra de voortgang van de leerling tijdelijk stagneert.

Sinds 2008

In 2008 is Studo opgericht door twee medisch studenten (tevens het huidige bestuur), met als doel het zonder winstoogmerk ondersteunen van leerlingen die door hun schoolsituatie, thuissituatie of door een andere oorzaak moeite hebben met hun studie. Zij hanteerden hierbij het ideaal dat professionele studiebegeleiding toegankelijk en betaalbaar zou moeten zijn voor iedereen. Dit ideaal is nog steeds actueel bij Studo.

 Studo geeft intensieve en professionele begeleiding tegen de kostprijs. Wij zetten voor al onze diensten hoogopgeleide studenten in, die nog dicht bij de stof staan en uitermate geschikt zijn om informatie over te brengen aan scholieren. Ons streven om de kwaliteit hoog te houden, en de kosten laag, is voor veel ouders een doorslaggevende reden om voor Studo te kiezen. Dat merken we niet alleen aan de reacties van de ouders, maar ook aan het feit dat de vraag naar studiebegeleiding vanuit allerlei sociale lagen komt.

Hierdoor heeft Studo in de afgelopen jaren van een kleinschalig bijlesinstituut kunnen uitgroeien tot een volwaardige stichting, met een bijlestak, huiswerkbegeleidingtak (met vier locaties), examentrainingen en cursussen. Met behulp van subsidies van onder andere Stichting Studiefonds en Stichting de Beide Weeshuizen, maar ook dankzij de steun van verschillende scholen en natuurlijk de leerlingen en hun ouders, heeft Studo dit kunnen realiseren. Ondertussen hebben wij honderden leerlingen in en rondom Nijmegen met succes geholpen om verder te komen met hun studie.